Friday, November 16, 2007

Gymnasie-kvalitet på TV

När sonen lagt sig på torsdagskvällen, och dottern vill snutta på mamma, lägrar sig husfriden. Man tänker sig en kväll med kvalitetsteve för vuxna. Knäcker en bärs och vilken streak:

  • Lyxfällan (TV3 20.00)
  • Efterlyst (TV3 21.00)
  • Insider (TV3 22.00)
  • Uppdrag granskning (SVT 23.20)

Man önskar sig alltså vuxenteve, men i torsdags höll allting en nivå som passar projektarbeten på gymnasiet.

Aschberg - Sirpa: 0 - 2

I Insider blev Aschberg ägd av terapeuten Sirpa, trots gravt tendentiösa beviskedjor som tyvärr misslyckades med att belägga några fel.

Om Sirpa får man ju också säga att om man jobbar med en rättshaveristisk klient på en tonårings nivå kan det ju inte vara mer fel att förmedla ett nummer till ett medium än ett nummer till en församling.

Som Sirpa sade: Grovt manipulerat. Därmed blev det också omoget och ointressant. Inte konstigt kanske att TV3 inte har något forum om Insider?

Uppdrag granskning - Mobillån: 0 - 1

En annan som blev ägd var reportern på Uppdrag granskning som försökte få en VD i ett kreditbolag att erkänna att de sysslar med ocker. Det var nog som han sade att hon var dåligt påläst. Hon fick alltså lära sig: Man ska akta sig för att använda facktermer när man pratar med fackmän.

Det enda riktigt användbara man lärde sig av torsdagskvällens TV var: Om man behöver låna en tusing av Folkia på ett år är det billigare att inte betala tillbaka den varje månad - som är brukligt och avtalat vid sms-lån - utan istället hålla i hela tusingen ett helt år, då dröjsmålsräntan i exemplet var lägre än låneavgiften.

Det mest skrämmande denna kväll var det faktum att den person i Uppdrag granskning som trodde att pengar är gratis har rösträtt! Hennes borgenärer borde omedelbums anmäla henne för bedrägeri - så oinformerad kan ingen vara!

Lyxfällan - Skattekontoret: 0 - 70.000

Sämst av allt var dock amatörerna i Lyxfällan som missade att kolla skattekontot. Lärdomen blev att om du ska hamna i ekonomiska trångmål får du se till att ha en skatteåterbäring på 70 lök på ingående. På så sätt kan du undvika alla problem.


Allvarligt talat är det riktigt svårt att tro att Charlie och Mattias är riktiga ekonomer.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home